Opleiding

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af. In diezelfde periode studeerde hij op privé basis HaFa- Directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-Directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij een opleiding genoot bij Jan Cober.
In 2008 startte Martijn een Masteropleiding HaFa-Directie aan het Conservatorium in Maastricht bij Dhr. Jan Cober. Deze studie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ uit Luxemburg. In het kader van deze master-opleiding volgde Martijn ook lessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.
Naast de bovenstaande opleiding neemt en nam Martijn nog lessen bij Jan Stulen, Enrico Delamboye en Theo Wolters.

Masterclasses

Martijn doorliep diverse masterclasses, onder andere bij het Royal Northern College of Music uit Manchester o.l.v. James Gourlay, bij het Rundfunk Blasorchester Leipzig en bij de Bläserakademie Sachsen o.l.v. Jan Cober. In 2009 nam hij deel aan een masterclass van het ‘Danube Symphony Orchestra’ te Boedapest. In 2012, 2013 en 2014 nam hij deel aan een masterclass van het ’MÁV Symphony Orchestra’, eveneens te Boedapest. Hierbij won hij in 2014 de tweede prijs.
In april 2015 nam hij deel aan een Masterclass gegeven door Dhr. Cristian Orosanu en zijn 'Kamerata Kronstadt' te Brasov, Roemenië. In 2017 was hij 1 van de 2 Nederlandse afgevaardigden tijdens de 'Life Long Learning' projectweek van het Wereld Muziekconcours.

Ervaring
Gedurende het seizoen 2009-2010 was Martijn muzikaal leider van het Koperensemble van het Conservatorium Maastricht. Tevens was hij gastdirigent bij de ‘Banda de musica de Pontevedra’ in Galicië, Spanje. In 2010, 2011 en 2012 had Martijn de muzikale leiding over het Zomerorkest Nederland. Juni 2015 werd Martijn verwelkomd in het Sloveense plaatsje Ravne waar hij het plaatselijke orkest tijdens groot openlucht spektakel leidde.                                                                Einde 2015 was hij gastdirigent bij GSO Mira te Groningen waar ondermeer de 4de symfonie van Johannes Brahms op het programma stond.
In 2018 werd op uitnodiging van de Leidse ‘Hofjesconcerten’ 4 maal de Gran Partita van Wolfgang Amadeus Mozart onder zijn leiding vertolkt. Deze uitvoeringen werden door publiek en musici lovend ontvangen.
Zeer regelmatig fungeert hij als gastdirigent en / of repetitor bij diverse orkesten. 
Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede. 3 Harmonie-orkesten: De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick. Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest.
Back to Top